Головна » 2016 » Январь » 28 » Учені розрахували вигоди спільних поїздок на таксі
21:08
Учені розрахували вигоди спільних поїздок на таксі

C1446540265846.jpg

Фахівці з географії транспорту з Массачусетського технологічного інституту знайшли науково обґрунтовану відповідь на питання, як можливість розділити поїздку на таксі з незнайомцями (за допомогою спеціальної опції в мобільних таксі-додатках, наприклад) позначиться на інтенсивності руху в мегаполісі, розцінках на поїздки і автомобільних вихлопах, містять двоокис вуглецю.

Дослідження на дану тему було представлено в журналі Proceedings of the National Academies of Sciences.

Урбаніст Карло Ратті (Carlo Ratti) і його колеги із США і Італії взяли масив даних по 150 мільйонам поїздок, здійснених в 2011 році на 13 тисячах нью-йоркських таксі. Виявилося, що 95 відсотків поїздок можна було б здійснювати спільно, при тому, що витрати часу виростуть не більше ніж на п'ять хвилин (на кожного пасажира).

При цьому загальний час руху таксі по місту скоротиться на 40 відсотків (з відповідною економією на бензині і зменшенням викидів CO2).

header-poster.jpg

Однак для розрахунку оптимальних «колективних» маршрутів потрібно знати час початку кожної поїздки заздалегідь. Тоді, наприклад, до півгодинної поїздці по всьому Манхеттену легко підключити пасажира, сідаючого в машину рівно в середині маршруту.

Але навіть якщо поєднувати замовлення, які починаються практично одночасно (в межах однієї хвилини), загальний час руху таксі скоротилося б на 32 відсотки.

Такі показники роблять очевидними переваги спільних поїздок як для пасажирів, так і для водіїв - і це крім очевидної користі для навколишнього середовища, стверджують вчені.

http://pickpick.ru/

Переглядів: 1150 | Додав: writer | Теги: дослідження, таксі, Гроші, учені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra in dui sit amet consequat.

- John Doe, creative director

Praesent vestibulum commodo mi eget congue. Ut pretium vel lectus vel consectetur.

- John Doe, creative director

Etiam quis aliquam turpis. Etiam in mauris elementum, gravida tortor eget, porttitor turpis.

- John Doe, creative director

Lorem ipsum
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat. Curabitur pharetra dictum lorem, id mattis ipsum sodales et. Cras id dui ut leo scelerisque tempus. Sed id dolor dapibus est lacinia lobortis.
Learn more