Головна » 2015 » Февраль » 26 » Найдорожча монета в п'ять центів продана в США
19:07
Найдорожча монета в п'ять центів продана в США

Непоказна на вигляд п'ятицентова монета була продана на американському аукціоні за 3,1 мільйона доларів. На монеті 1913 року зображена статуя Свободи і вона має всього чотири двійника, пише usa-trip.ru.

Особливістю монети, крім її рідкості, є те, що її незаконно викарбували сто років тому. Насправді монета в 5 центів є фальшивкою. Найдорожчою фальшивкою в світі, проте.

Історія цієї монети дуже незвичайна. П'ятицентові монети до 1912 року випуску досить багато і особливої ​​цінності вони для колекціонерів не представляють. Але п'ять монет, викарбуваних незаконно в 1913 році, є справжніми нумізматичними бомбами.

У тому році прийняли рішення змінити дизайн монет. Однак гравер Семюел Браун схалтурив, лише злегка підправив дизайн і замінивши дату на монеті. У підсумку було виготовлено всього п'ять пробних монет ...

Підробка залишалася невідомою до 1020 року, коли містер Браун продав весь набір. Так разом вони передавалися і перепродувалися більше 20 років.

У 1962 році після автокатастрофи і загибелі в ній колекціонера з Північної Кароліни, фахівці порахували його п'ятицентову монету фальшивкою. Тому сестра покійного забула про монетці до початку 2000-х років.

Спадкоємці жінки виявили рідкісну монету лише в 2003 році. І на виставці американських нумізматів п'ятицентовика опинився в компанії виставлених тут же своїх побратимів. Або сосестр?

Загалом, експерти побачили монети разом, почухали в досаді потилиці. Але монети не розлучили, і тепер вони виставлялися в музеї Колорадо.

Тільки недавно монета, яка побувала в 1962 році в автоаварії, була передана на торги. Покупцем легендарної фальшивки стали колекціонери і Кентукі і Флориди, які придбали раритет вскладчину.

«Це не просто одна з усього п'яти відомих монет 1913 з головою Свободи, але ще й та сама, яка на кілька десятків років зникла з виду, щоб несподівано з'явитися знову», - сказав Тодд Імхоф, віце-президент аукціонного дому Heritage Auctions, який і продав монету.

Переглядів: 566 | Додав: writer | Теги: аукционы, США, Монеты | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra in dui sit amet consequat.

- John Doe, creative director

Praesent vestibulum commodo mi eget congue. Ut pretium vel lectus vel consectetur.

- John Doe, creative director

Etiam quis aliquam turpis. Etiam in mauris elementum, gravida tortor eget, porttitor turpis.

- John Doe, creative director

Lorem ipsum
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat. Curabitur pharetra dictum lorem, id mattis ipsum sodales et. Cras id dui ut leo scelerisque tempus. Sed id dolor dapibus est lacinia lobortis.
Learn more